Siirry sisältöön

Hae sivustolta

Kirjoita hakusana ja valitse ehdotuksista tai paina hakupainiketta päästäksesi hakutulossivulle.

    Terveysteknologian ja esineiden internetin kuumimmat startupit ja tutkimustulosten kaupallistajat Tampereelta esillä Slushissa

    [ssba-buttons]
    Sluhs 2016, tampere startup

    Tampere tuo vuoden suurimpaan startup-tapahtumaan Slushiin seudun lupaavimmat yritykset ja tutkimusryhmät terveyden ja esineiden internetin aloilta.

    Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy, Invest in Finlandin Tampereen yksikkö, Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) ja Tampereen yliopisto tuovat Slushiin 30.11-1.12.2016 seitsemän terveysalan startup-yritystä ja kaksi kehitystiimiä sekä neljä esineiden internetiä hyödyntävää ja kehittävää yritystä ja kolme kehitystiimiä. Yritykset ja Tampereen teknillisen yliopiston kehitystiimit sekä heidän tuotteensa ovat tavattavissa, nähtävissä ja kokeiltavissa Tampereen osastolla 6A.2.

    Mukana ovat seuraavat yritykset Tampereelta:

    NurseBuddyn softa tuottaa reaaliaikaista ja läpinäkyvää tietoa kaikille hoitosuhteen osapuolille, kuten perheille, terveydenhoitohenkilökunnalle sekä julkiselle terveydenhuollolle. NurseBuddy on listattu TOP-35:n innovatiivisen terveysteknologiayrityksen joukkoon Euroopassa. Lisätietoja: Toimitusjohtaja ja perustaja Simo Hännikkälä (+358 40 5813 613, simo@nursebuddy.co, www.nursebuddy.co)

    W2E (Wellness Warehouse Engine) tarjoaa käytännöllisen tavan tuoda kuluttajalle henkilökohtaista terveysdataa suosituimmista laitteista yhdellä sovelluksella. Lisätietoja: Harri Honko (+358 40 5331437, harri.honko@w2e.fi, www.w2e.fi)

    NeuroEventLabs auttaa tuottamaan tarkempia diagnooseja epilepsiasta mittaamalla epilepsiakohtauksia mm. kamera- ja sensoritekniikan avulla. Älykkään analyysin avulla terveydenhuolto pystyy hyväksikäyttämään tietoa entistä tehokkaammin. Lisätietoja: Kaapo Annala, +358 50 3729094, kaapo@neuroeventlabs.com, www.neuroeventlabs.com)

    FORCIOT®:n uuden sukupolven venyvät sensorit voidaan integroida tuotteisiin, välineisiin ja vaatteisiin mittaamaan mm. eri urheilulajeissa voimaa, painoa, räjähtävyyttä, tasapainoa ja liikettä. Lisätietoja: Markkinointijohtaja Tytti Julkunen (+358 50 4877357, tytti.julkunen@forciot.com, www.forciot.com)

    TreLab kehittää langattomia mittausratkaisuja, joilla voidaan digitalisoida vanhojakin tuotantolaitoksia kustannustehokkaasti. TreLab on vuoden 2016 KasvuOpen -voittaja. Lisätietoja: Vt. toimitusjohtaja Kimmo Saarela (+358 50 596 7916, kimmo.saarela@trelab.fi, www.trelab.fi)

    Injeqin älykäs neula tulee markkinoille 2017. Tärkein käyttötarkoitus on vastasyntyneiden lannepistot, mutta tuote tulee mullistamaan selkäydinnäytteiden ja koepalojen ottamisen.Lisätietoja: Toimitusjohtaja Kari Krontröm (+358 040 751 6763, kai.kronstrom@injeq.com, www.injeq.com)

    Movendos tarjoaa teknologian sekä holistisen terveyden ja hyvinvoinnin seurannalle, korkealuokkaiselle henkilökohtaiselle valmennukselle sekä on-line valmennukselle. Yritys kehittää mobiiliratkaisuja työterveyteen- ja hyvinvointiin, julkiselle sektorille sekä kuntoutukseen. Lisätietoja: Asiakaspäällikkö Paula Mäkeläinen (+358 50 405 9940, paula.makelainen@movendos.com, www.movendos.com)

    Moodmetric tarjoaa ainutlaatuisen ja helppokäyttöisen teknologian reaaliaikaiseen stressin ja palautumisen seurantaan sormuksen ja mobiiliapplikaation avulla. Lisätietoja: Toimitusjohtaja Niina Venho (+358 40 710 4087, niina.venho@moodmetric.com, www.moodmetric.com

    BrainCare tuottaa personoituja ratkaisuja epilepsiapotilaille. Yritys on kehittänyt maailman ensimmäisen lääkinnälliset laatukriteerit käyttävän mobiiliapplikaation epilepsian seurantaan. Tutkimus- ja tuotekehitys insinööri Jukka-Pekka Pirhonen (+358 40 5595368, jp@braincare.fi, www.braincare.fi)

    Quva kerää ja analysoi teollisuuden big dataa ennustettavuuden ja ylläpidon helpottamiseksi ja parantamiseksi. Lisätietoa: Managing Director Emil Ackerman (+358 45 208 6816, emil.ackerman@quva.fi, www.quva.fi/en)

    Wirepasin Connectivity tekee perinteiset reitittimet tarpeettomaksi, sillä mikä tahansa langaton laite, radiosiru tai -taajuus voit toimia yhteysverkoston reitittimenä. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Tampereella ja toimipisteitä on Brasiliassa, Ranskassa, Saksassa, Etelä-Koreassa, Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Lisätietoja: Vice President, Marketing and Communications, Sebastian Linko (+358 40 023 6607, sebastian.linko@wirepas.com, www.wirepas.com)
     

    Mukana ovat seuraavat yliopistojen tutkimustiimit:

    MurMur-projektissa kehitetään konseptia elämyksellisestä tuolista. MurMur-tuoli sopeutuu ympäristöönsä niin toimistoissa kuin muissa sosiaalisissa tiloissa ja luo rennon leikillistä ilmapiiriä palvelumuotoilun, sensoriteknologian ja IoT-ratkaisujen avulla. Slushiin MurMur-projekti tuo jotain kutitettavaa. Lisätietoja antaa: Annakaisa Kultima (Annakaisa.Kultima@uta.fi, 050-4437258)

    Collo tarjoaa ratkaisun teollisuuden partikkeli-nesteprosessien valvontaan ja optimointiin. Ryhmän kehittämä menetelmä käyttää suoraan tuotantolinjaan liitettävää mittalaitetta, jonka avulla voidaan analysoida suspensioiden kiintoainepitoisuutta, homogeenisuutta ja stabiilisuutta reaaliajassa. Lisätietoja: Matti Järveläinen (+358 40 574 2980, matti.jarvelainen@tut.fi)

    cardiomeDIC tuottaa mullistavia parannuksia avosydänleikkausten aikaiseen kliiniseen päätöksentekoon noninvasiivisella optisella liiketunnistuksella sekä sydämen deformaatioanalyysilla. Innovaatio antaa hoitohenkilöstölle varmuutta päätöksentekoon, tuottaa parempia hoitotuloksia, lyhentää sairaalajaksoja ja parantaa kustannustehokkuutta. Lisätietoja: Mikko Hokka (+358 4084 90132, mikko.hokka@tut.fi)

    FIBRobotics kehittää robotiikkaan perustuvia menetelmiä kuitupohjaisten materiaalien mekaanisten ominaisuuksien testaamiseen. Mikromekaaniset ominaisuudet sekä raaka-aineiden väliset vuorovaikutukset vaikuttavat olennaisesti lopputuotteen ominaisuuksiin ja laatuun. Robotiikkaan perustuva ratkaisu mahdollistaa nopean, luotettavan ja toistettavan mittaamiseen. Ratkaisun käyttökohteita ovat mm. komposiitit, tekstiilit, paperi ja pakkaus sekä biolääketiede. Lisätiedot: Mathias von Essen (+358 40 849 0019, mathias.vonessen@tut.fi)

    Biomenders on kehittänyt maailman ensimmäisen elastisen luusiirremateriaalin, jota voidaan käyttää aidon luun tavoin. AdaptOSTM on uudenlainen, huokoinen ja täysin synteettinen biokomposiittimateriaali, josta voidaan muokata kuhunkin käyttötarkoitukseen sopivia 3D-luusiirteitä leikkausoperaation aikana. Materiaali on potilaille tutkitusti turvallinen ja se on erittäin kustannustehokas ja monikäyttöinen vaihtoehto verrattuna biologisiin siirteisiin. Lisätietoja: Kaarlo Paakinaho, D.Sc. (+358 40 8490 975, kaarlo.paakinaho@tut.fi)

    Lisätietoja Tampereen osastosta sekä Get Healthy And Connected -iltatapahtumasta:
    Anna-Krista Sorvoja, viestintäpäällikkö, Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy
    050 572 0607
    anna-krista.sorvoja@tredea.fi

    Eeva Kiiskinen, viestintäpäällikkö, Tampere3-prosessi
    +358 40 558 0103
    eeva.kiiskinen@tut.fi

    Takaisin ylös
    Olet nyt varjossa ""Staging shadow for client"". Poistu